divendres, 21 d’abril del 2017

A cinquanta anys, pocs banys


De la mateixa manera que la raça humana és el resultat d'un procés d'evolució i transformació constant la persona que madura i desenvolupa una personalitat pròpia s'adona que forma part d'aquest procés d'evolució a nivell individual, i que aquest procés mai té fi .
No arriba un punt en què dius "D'acord, ja no puc millorar i créixer més, em planto" si no que acabes acceptant que vius en un món de continu canvi i aprens -si aconsegueixes un mínim de saviesa- a fluir amb el canvi en comptes de oposar-te o capficar-te a voler "madurar" i estar una mica acabat -recorda la fruita, la que està "acabada" només li queda esperar a la mort-.
Aprendre és important perquè t'ajuda a créixer i a sobreviure. En aquest cas, s'ha establert un vincle important entre una conseqüència (o causa final) relacionada amb l'aprenentatge.
És possible utilitzar diferents paraules connectives per explorar o "auditar" les diferents "causes" relacionades amb determinat valor o criteri. Un mètode senzill consisteix a triar qualsevol valor i recórrer sistemàticament amb ell tots els connectius, per tal de descobrir qualsevol altra associació o pressuposició de suport.
Construïm i reforcem les nostres creences i els nostres valors basant-nos en mapes cognitius, experiències referents, suport relacional i altres eines disponibles. Tot això constitueix les "raons" per les quals creiem d'entrada en alguna cosa. Tant per reforçar les nostres pròpies creences respecte als nostres valors i objectius, com per influir sobre les creences d'altres persones, necessitarem identificar aquestes "bones raons" per creure en alguna cosa, més probable serà que vam crear en això.

Si ens preguntem com:
Tindrem que buscar una resposta a la següent pregunta:
És això desitjable?
Per què és desitjable?
És possible aconseguir-ho?
Per què és possible?
Quin és el camí que cal seguir per aconseguir-ho?
Per què és aquest el camí adequat?
Sóc capaç de completar aquest camí?
Per què sóc capaç de completar-lo?
Mereixo completar aquest camí i aconseguir el que desitjo?
Per què m’ho mereixo?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada