divendres, 17 de març del 2017

Hazte oir → haztelo mirar



10 coses per les quals deixar de preocupar-se, si vols ser més feliç.
1. El que pensen els altres
2. Errors del passat
3. Fracàs
4. El que no tens
5. "Què passaria si ..."
6. Pensaments com "Seré feliç quan ..."
7. Laments
8. Rebuig
Molts de nosaltres tenim tanta por al rebuig que ens quedem en les nostres zones de confort i mai ens arrisquem a la veritable intimitat. Porta el teu cor dins la màniga i arrisca't a ser vulnerable. Com més et ocultes per por, aquest creixerà més. Demostra que pots expressar els teus sentiments i viu amb les conseqüències. Aneu a vèncer la por al rebuig i et sentiràs més despreocupat. Fins i tot si el resultat no és l'esperat, aviat t'adonaràs que no era tan dolent com el previst i que pots suportar. Tingues la pell una mica més gruixuda, sigues valent i mira la vida com una aventura.
9. Expectatives de la societat
Sé prima, sigues bella. Mostra la teva riquesa i estatus, així et adoraran Quina ximpleria! Quan t’agrades i t’acceptes com ets, no et cal demostrar res a ningú. No compris les constants imatges de perfecció dels mitjans, la majoria són retocades i ens porten a creure que tots hem de buscar ser així de perfectes. No t’ho prenguis de debò! Estima't a tu mateix, amb imperfeccions i tot. L'acte acceptació és la veritable llibertat.
10. Ser prou bo
És fàcil sentir que no qualifiquem d'alguna manera, ja que vivim en un món molt competitiu. Està bé i fins i tot és saludable voler millorar i créixer com a persona, però creure idees negatives sobre la forma en què no som prou bons, no ho és. Sempre desafia aquest tipus de pensament. Què és el "prou bo"? On és el llibre de la regla internacional que aclareix el que és? Mentre et sentis feliç amb el que ets, on ets i fins on has arribat, això és tot el que importa.
Una web d'estadístiques interessant: http://www.worldometers.info/es/

dissabte, 11 de març del 2017

Busca l'amic i no el teu profit

El xef Genís Costa, del Niam Restaurant de Tàrrega és el vencedor de la 28è concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí que es va celebrar a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida amb les seves creacions de xai de temporada, caragols i ratafia , i com a postres, textures de pera de Lleida amb cremós de xocolata blanca a la llimona, moscatell i canyella.

El segon premi ha estat per a Roger de la Torre, de l'Hotel Restaurant Can Boix de Peramola, amb la presentació d'espatlla de xai, suc de cargols i groggis de Tupí i de postres, pera de Lleida amb mel, xocolata flexible i cítrics.


El certamen, organitzat per la Federació d'Hostaleria de Lleida amb la col·laboració de l'Escola d'Hoteleria ha comptat enguany amb 14 participants, tots ells menors de 29 anys i procedents de diferents restaurants i hotels de la demarcació de Lleida, així com de la pròpia Escola d'Hostaleria i Turisme de Lleida.

En aquesta edició, els cuiners participants han hagut d'elaborar un plat amb principal amb espatlla de xai, i unes postres, amb pera de Lleida. El veredicte del jurat es va donar a conèixer en el sopar celebrada dilluns a l'Escola d'Hoteleria.

Aquest any, el jurat l'han integrat en aquesta edició xefs en representació dels tres restaurants lleidatans amb estrella Michelin: Xixo Castaño del Malena de Gimenells, Zaraida Cotonat del Fogony de Sort, Robert Vidal de La Boscana de Bellvís, a més d'Albert Capdevila guanyador del concurs Angel Moncusí 2016.

El guanyador del concurs gaudirà d'un sopar per a dues persones a qualsevol restaurant del país guardonat amb tres estrelles Michelin, inclosa la nit d'hotel. El segon premi consisteix en la inscripció en un dels cursos de cuina d'una reconeguda escola barcelonina.


Tot plegat fa una pinta boníssima, ja també ho vull provar, a aquest restaurants haurem d’anar.








Espai mindfulness

divendres, 3 de març del 2017

Estira més un pèl de figa que una maroma de vaixell

Jo em deixo enganya per tothom, si és la seva voluntat, no m'importa en absolut ells sabran el que volen, jo faré el que em semblarà







Excel·lent