El xef Genís Costa, del Niam Restaurant de Tàrrega és el vencedor
de la 28è concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí que es va celebrar a l'Escola
d'Hoteleria i Turisme de Lleida amb les seves creacions de xai de temporada,
caragols i ratafia , i com a postres, textures de pera de Lleida amb cremós de
xocolata blanca a la llimona, moscatell i canyella.
El segon premi ha estat per a Roger de la Torre, de l'Hotel
Restaurant Can Boix de Peramola, amb la presentació d'espatlla de xai, suc de
cargols i groggis de Tupí i de postres, pera de Lleida amb mel, xocolata
flexible i cítrics.
El certamen, organitzat per la Federació d'Hostaleria de
Lleida amb la col·laboració de l'Escola d'Hoteleria ha comptat enguany amb 14
participants, tots ells menors de 29 anys i procedents de diferents restaurants
i hotels de la demarcació de Lleida, així com de la pròpia Escola d'Hostaleria
i Turisme de Lleida.
En aquesta edició, els cuiners participants han hagut
d'elaborar un plat amb principal amb espatlla de xai, i unes postres, amb pera
de Lleida. El veredicte del jurat es va donar a conèixer en el sopar celebrada
dilluns a l'Escola d'Hoteleria.
Aquest any, el jurat l'han integrat en aquesta edició xefs
en representació dels tres restaurants lleidatans amb estrella Michelin: Xixo
Castaño del Malena de Gimenells, Zaraida Cotonat del Fogony de Sort, Robert
Vidal de La Boscana de Bellvís, a més d'Albert Capdevila guanyador del concurs
Angel Moncusí 2016.
El guanyador del concurs gaudirà d'un sopar per a dues
persones a qualsevol restaurant del país guardonat amb tres estrelles Michelin,
inclosa la nit d'hotel. El segon premi consisteix en la inscripció en un dels
cursos de cuina d'una reconeguda escola barcelonina.
Tot plegat fa una pinta boníssima, ja també ho vull provar,
a aquest restaurants haurem d’anar.
Espai mindfulness
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada