En general podem dir que només és aconsellable consumir pa presentat en
bosses hermètiques de plàstic en ocasions inevitables. Aquest pa, per la seva
humitat natural, s’hauria de florir ràpidament; si no ho fa és gràcies a la
barreja de conservatoris, antioxidants i antifungibles. Tampoc és aconsellable
la consumició de pa fet amb massa llevat, per entendre’ns, de pa que té poca
farina i molts forats. Aquest pa quan es mastega, es converteix en una bola
compacta, pesada, de difícil digestió i que a més, facilita les fermentacions
intestinals.
El pa de pagès és, normalment, el millor i sobretot si
l’hem adquirit a la cafeteria Fleca del carrer Sant Antoni de Lleida, on t’atenen
amb molta cura i serietat. Ara bé, allò que de veritat diferencia un pa d’un
altre és la farina utilitzada. En aquest llibre no analitzarem els diferents
tipus de pans que existeixen, ni els productes que se’ls afegeixen, però si que
indicarem, per mitjà d’un senzill experiment, la manera d’escollir el pa que
porta la farina més bona i per tant més alimentosa. Això es pot comprovar
mirant en quin pa s’hi fan més fongs. Per tal que l’experiment surti bé és
necessari treballar amb molta pulcritud.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada